Hasznos

Ezen az oldalon hasznos információkat talál a motorkerékpárok vásárlásával kapcsolatban.

Cégünk 2006-tól foglalkozik a gépjárművek hitelezésével. Az évek folyamán jó kapcsolatot építettünk ki, így ügyfeleink gyors és rugalmas a számukra legkedvezőbb  feltételekkel tudunk részletfizetést biztosítani!

Ügyfeleink kényelmének, valamint a gyors ügyintézés érdekében cégünk a tavalyi évben leszerződött a Kereskedelmi és Hitelbank Biztosító Zrt.-vel, így már a helyszínen megtudjuk kötni a gépjárművekre a biztosítást.

A jelenlegi piacon az egyik legkedvezőbb ajánlatot tudjuk adni ügyfeleink számára.

Biztosítás kötéshez szükséges okmányok:

1. Személyes okmányok: személyigazolvány, lakcímkártya, adókártya, jogosítvány.

2. Gépjármű forgalmi engedélye

A biztosítási jogviszony azonnal létrejön a megkötés pillanatában, a fizetés később postai csekken történik.

A géjármű adásvételének dátumától 15 napja van a vevőnek a gépjármű névreírására.

Az eladónak 5 munkanapja van az eladott gépjármű tualjdonjogváltás bejelentésére.

Az átíráshoz szükséges dokumentumok: adásvételi vagy számla, forgalmiengedély-törzskönyv, eredetiség vizsgálat, kötelező gépjárműbiztosítás. (Esetleg üzembentartói szerződés).

Teljes körű szervizszolgáltatássall várjuk ügyfeleinket!

A motorkerékpár műszaki vizsga fontos szerepet játszik a közlekedésbiztonság és a járművek állapotának megőrzése szempontjából. A vizsga során ellenőrzik a motorkerékpár műszaki állapotát, biztonsági felszereléseit és dokumentumait.

A műszaki vizsga során az elsődleges cél az, hogy meggyőződjünk arról, hogy a motorkerékpár biztonságosan használható-e a közúti forgalomban. Az ellenőrzés során a vizsgáztatók figyelnek a fékek, a kormány, a lámpák, a tükrök, a kipufogó rendszer és az üzemanyag rendszer állapotára. Az ellenőrzés során az is fontos szerepet játszik, hogy a motorkerékpár megfelel-e az előírt emissziós szabványoknak.

Az eredetiségvizsgálat célja igazolni és felülvizsgálni azt a tényt, hogy a gépjármű állapota megegyezik a gyári eredeti állapottal. Ami minden járműesetében könnyen ellenőrizhető az az alvázszám, a jármű színe, motor, szélvédő, ülés, karosszéria, ezért az eredetiségvizsgálat elsősorban ezekre a beazonosítható tételekre irányul. Ezek mellett még számos olyan lehetőség van, mely segíti a beazonosítást, hiszem a vizsgálat technológiái lehetővé teszik bizonyos jellemzők bevizsgálását. Az így elvégzett vizsgálatok eredménye megmutatja az eredetivel való egyezést, a változatlanságot, tehát igazolja az eredetiséget.

MIT IS JELENT EZ?

Forgalomból ideiglenesen kivont motorkerékpárok magyarországi rendszámmal rendelkeznek, de mivel a forgalomból ki vannak vonva, így jelenlegi tulajdonosuk nem fizet rá biztosítást és teljesítmény adót, hiszen ezen motorok a forgalomban nem vehetnek részt.  Tulajdonos váltás esetén az átírásnál automatikusan plusz költség és papírmunka nélkül újra forgalomba helyeződnek. Amennyiben a kivonás idejének megszűntetési idejében érvényes műszakival rendelkezik, úgy a kivonás ténye miatt nem szükséges újabb műszaki vizsgát elvégeztetni.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Ön lát egy hirdetést:

HONDA VT 750 C2 Shadow 2004.12. havi magyarországi, rendszámos, 2012.04-ig műszaki, 40.000 km, 33Kw, 45Le, gyári kulccsal. Megbízható, jó állapotban extrákkal! Forgalomból ideiglenesen kivont!

A motorkerékpár átírásakor díjmentesen forgalomba helyeződik és nem szükséges műszaki vizsgára vinni, hiszen érvényessége még 2012.04 hóig megvan. A jármű forgalmijában fel van tűntetve a kivonás, így ennek bejelentésével sincs semmilyen teendője a vevőnek.  

Mire jó a forgalomból való kivonás?

A jelenlegi tulajdonos a motorkerékpárt nem használja, épp ezért nem kíván rá sem biztosítást sem teljesítményadót fizetni. Célja csupán költség megtakarítás.  A kivonás időtartamát a tulajdonos határozza meg. Ez lehet egy nap, de akár fél év is. Ennek díja 2.300.-Ft, melyet az okmányiroda felé kell megfizetni. Az megadott időtartam lejártával az mkp automatikusan forgalomba helyeződik, nem szükséges ehhez semmilyen további díjfizetés vagy okmányirodás ügyintézés. Ha bármilyen okból a tulajdonos vissza szeretné helyezni forgalomba a kivonás időtartamának lejárta előtt -  tulajdonos váltás nélkül - akkor megteheti szintén 2.300.-Ft –os díj megfizetése mellett. Magánszemélyek többnyire a téli időszakra szokták kivonatni motorkerékpárjukat.

Adókategória
Az Mkp műszaki tulajdonságai
Adótétel
1.80 ccm-ig20.000 Ft/db
2.81-125 ccm-ig
95.000 Ft/db
3.126-500 ccm-ig
135.000 Ft/db
4.501-900 ccm-ig
180.000 Ft/db
5.901 ccm-től
230.000 Ft/db

Kategória
Életkor
Motor
A24

korlátlan (min. 600ccm és 40kw)

FIGYELEM!!!!

21évesen is meg lehet csinálni az "A" korlátlant, ha 1éven belül vizsgáztál A1 vagy A2-re

A218min. 400ccm 25-35 Kw közötti teljesítményű motorkerékpár
A116max. 125 cm3-es ÉS 11 kW-os motor hajtja
AM142, 3 vagy 4 kerekű, max. 50 cm3 belső égésű motor vagy max. 4 kW egyéb motor hajtja, tervezési végsebessége max. 45 km/ó, saját tömege max. 350 kg (segédmotor, robogó, moped) !!! FIGYELEM Elektromos bringa, robogó 300W teljesítménytől AM jogosítvánnyal vezethető