Mit is jelent ez?

Forgalomból ideiglenesen kivont motorkerékpárok magyarországi rendszámmal rendelkeznek, de mivel a forgalomból ki vannak vonva, így jelenlegi tulajdonosuk nem fizet rá biztosítást és teljesítmény adót, hiszen ezen motorok a forgalomban nem vehetnek részt.  Tulajdonos váltás esetén az átírásnál automatikusan plusz költség és papírmunka nélkül újra forgalomba helyeződnek. Amennyiben a kivonás idejének megszűntetési idejében érvényes műszakival rendelkezik, úgy a kivonás ténye miatt nem szükséges újabb műszaki vizsgát elvégeztetni.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Ön lát egy hirdetést:

HONDA VT 750 C2 Shadow 2004.12. havi magyarországi, rendszámos, 2012.04-ig műszaki, 40.000 km, 33Kw, 45Le, gyári kulccsal. Megbízható, jó állapotban extrákkal! Forgalomból ideiglenesen kivont!

A motorkerékpár átírásakor díjmentesen forgalomba helyeződik és nem szükséges műszaki vizsgára vinni, hiszen érvényessége még 2012.04 hóig megvan. A jármű forgalmijában fel van tűntetve a kivonás, így ennek bejelentésével sincs semmilyen teendője a vevőnek.  

Mire jó a forgalomból való kivonás?

A jelenlegi tulajdonos a motorkerékpárt nem használja, épp ezért nem kíván rá sem biztosítást sem teljesítményadót fizetni. Célja csupán költség megtakarítás.  A kivonás időtartamát a tulajdonos határozza meg. Ez lehet egy nap, de akár fél év is. Ennek díja 2.300.-Ft, melyet az okmányiroda felé kell megfizetni. Az megadott időtartam lejártával az mkp automatikusan forgalomba helyeződik, nem szükséges ehhez semmilyen további díjfizetés vagy okmányirodás ügyintézés. Ha bármilyen okból a tulajdonos vissza szeretné helyezni forgalomba a kivonás időtartamának lejárta előtt -  tulajdonos váltás nélkül - akkor megteheti szintén 2.300.-Ft –os díj megfizetése mellett. Magánszemélyek többnyire a téli időszakra szokták kivonatni motorkerékpárjukat.

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Honda
NC 750 D INTEGRA ABS!

2 499 999 Ft

Moto Guzzi
VII Special ABS A2 Kat.vezethető!

2 499 999 Ft

Yamaha
XT 1200 Z SUPERTENERE ABS! 3 Túradoboz!

4 499 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások