Szvoboda a Hegylakó

Szikrázó napsütésben, kellemes baráti hangulatban és példásan előkészített pályán került megrendezésre a motocross sportunk első hosszú távú versenye, magas pénzdíjakkal... a motocross.vasarhely.hu riportja

A felnőtteknél másfél óra, a junioroknál közel 45 perc volt a menetidő és a kemény megpróbáltatást jelentő küzdelmet (elsősorban mindenkinek önmagával, hogy versenytempóban kibírja a távot) szinte senki sem adta fel. Talán elsősorban az amatőrök előtt kell levenni a kalapot a becsületes helytállásért.


A versenyt Szvoboda Bence nyerte Nagy Alex előtt, Kerner László lett a harmadik. A főszereplők közé tartozott még Szőke Márk, aki egy rossz rajt után sikeresen felzárkózott az élbolyhoz, de menet közben leszakadtak a lánckerék csavarjai, igy az időfutam végén kiállni kényszerült.


A győztes Szvoboda Bencének nagyon tetszett a verseny: „Ez a második alkalom, hogy ilyen hosszú távú távon indultam.” –mondta a futam után. „Az egész rendezvény remek volt, ilyen jól előkészített pályán talán még sohasem versenyeztem. Örülök, hogy elsőként fog a nevem szerepelni a Hegylakó Kupa vándorserlegen.”


Nagy Alex elfáradt rendesen, mint mondta, nagyon bekeményedtek az iskolai feladatok, igy edzeni és felkészülni egyáltalán nem volt lehetősége. „Teljesen kihajtottam magam, az ötvenedik percnél jött el a holtpont, amin csak nehezen sikerült túljutnom. A kétütemű 250-esem nagyon sokat fogyasztott, még szerencse, hogy a KTM OKR főnöktől kaptam egy nagy tankot, igy is éppen-hogy megúsztam a második tankolást. Nehéz nap volt, de örülök a 2. helyezésnek.”


A bronzérmes Kerner Lászlónak is igen küzdelmes volt a futam, bár jól kezdett, de elesett, ami miatt visszakerült a 6. helyre. „A tankolás után a pályára visszatérve mintha kicseréltek volna. Megszűnt a fájdalom a kezemben, robbanékony lettem, és rendes tempót tudtam már diktálni. A kieséses szakaszban mikor megkaptam a kiintő jelzést már a 3. helyen voltam, ami szerint megérte a második félidőt megnyomni.”


A junioroknál Zsigovics Norbert, Rozgonyi Ákos, Varga Imre, míg az amatőröknél Jusztusz Dávid, Krausz Tibor, Técsy László lett a dobogós sorrend.


Németh Kornél is elégedett volt a rendezvénnyel, a sok munka a szervezésben és főleg a pálya szakszerű és gondos felkészítése meghozta a várt sikert. „Nagyon köszönöm a segítőknek, támogatóknak, szponzoroknak, hogy ezzel a rendhagyó versenyformával meg tudtam valósítani elképzeléseimet. Örülök, hogy a kimerítő verseny sérülés, nagyobb bukások nélkül lezajlott. A próbatétel tehát sikeres volt, talán még a kondíciónál is fontosabb feltétel volt az akaraterő és ebből minden résztvevő jelesre vizsgázott. Tervem az, hogy a Hegylakó Kupa sorozatverseny lesz, jövőre be is kerül a hivatalos versenynaptárba. A pályát is fejlesztjük, extrém elemekkel bővítjük, lesznek köves akadályok, farönkök, vizes szakaszok is, mely az enduró versenyzők számára is kihívás lehet. Remélem az érdeklődés meglesz és jóval több bátor pilótával rendezhetjük a 2012-es erőpróbát.”


A hangulatos díjkiosztó után az NTH Motocross Suli legeredményesebb tanítványai névre szóló emblémás pólót kaptak ajándékba.

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Honda
NC 750 X ABS! 3doboz!

2 799 999 Ft

Honda
CTX 700 ND ABS DCT 2 doboz! A2 kat. Vezethető!

2 499 999 Ft

Suzuki
AN 400 BURGMAN 1 Doboz!

799 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások