Osztrák győzelem a német bajnokságon

Martin Bauer, a KTM versenyzője lett az IDM, vagyis a németországi superbike sorozat idei bajnoka. Az osztrák pilóta sikere mérföldkő a gyártó történetében is, hiszen a KTM pilótái korábban soha nem szereztek superbike-bajnoki címet. A idényzáró futamot a múlt hétvégén rendezték a Hockenheim ringen, ahol eleinte még az sem volt biztos, hogy egyáltalán sor kerülhet a döntő ütközetre a BMW S1000RR-rel induló, de szintén osztrák Michael Ranseder és Bauer közt

Pocsék időben, eső áztatta pályán rajtoltak el az IDM-hez tartozó betétfutamok. Végül a hatszáz köbcentisek versenyén történt baleset nyomán a pályára került nagymennyiségű motorolaj majdnem megpecsételte a napot. Később az eső elállt, a pálya száradni kezdett, és ugyan kettő helyett csak egy, 22-ről 11 körösre rövidített futamon mérkőzött az ezresek mezőnye, mégis rendkívüli izgalmakkal szolgált a verseny. Michael Ranseder nyert, mögötte, biztonsági motorozással a második helyen, több negyven pontos előnnyel, immár bajnokként futott be KTM RC8R-jével Martin Bauer, akit a szintén KTM-es, Stefan Nebel követett, míg a márka cseh pilótája, Matej Smrz kiesett.

Érdekes adalék, hogy míg a bajnokságon a KTM versenyzője lett a legjobb, addig a konstruktőrök közt a BMW szerezte a legtöbb pontot. Kérdés, mikor ismétlődhet meg mindez a világbajnokságon?

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Honda
NC 750 X ABS! 3doboz!

2 899 999 Ft

Honda
CTX 700 ND ABS DCT 2 doboz! A2 kat. Vezethető!

2 499 999 Ft

Suzuki
AN 400 BURGMAN 1 Doboz!

799 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások