Jön a KTM Freeride 350

A jövő hónapban megrendezésre kerülő EICMA motorkerékpáros kiállításon debütál a KTM Freeride új modellje, a 350. A gép nem elektromos, mint azt neve elsőnek sugallná, hanem benzinmotoros, ugyanakkor a hagyományos enduroktól és krosszmotoroktól teljesen eltérő megközelítése a témának.

Az enduro motorok gyártásában és értékesítésében piacvezető KTM egy teljesen új terepmotor típust és kategóriát igyekszik bevezetni a most megjelenő Freeride 350-essel. A gének a gyár szerint ugyan azok, mint az EXC sorozatú „rendes” enduroknál, - amit pontosan nem tudunk értelmezni, de az látható, hogy ez a gép teljesen más. A gyártó célja az volt, hogy egy olyan motor készüljön ami ugyan azokat a feladatokat el tudja látni, mint az eddigi terepmotorok – csak a pilóta részéről sokkal kissebb erőfeszítést követeljen. Magyarul könnyű leegyen vele motorozni. Tehát a könnyű Freeride egy olyan gép, amivel elméletileg bárki szívesen fog motorozni, és élvezi is amit csinál – ugyanakkor kemény enduro versenyekre nem ezt ajánlanánk.


A 99 kilogrammos Freeride blokkja 350-es, 22 lóerős egyhengeres, ami nem csak távol a világtól, hanem az alacsony zajkibocsátásával. A kétféle anyagból készülő váz könnyű a WP rugóstagok pedig elméletileg durva bánásmód mellett is le tudják kezelni az akadályokat.


A KTM tehát újra értelmezte a terepmotorozást ezzel a modell. Véleményünk szerint nagyon ideje, hogy egy olyan motor is megjelenjen a piacon ami nem ijeszti el, és nem töri össze az abszolút hobbistákat, hanem számukra is élvezetessé, és kívánatossá teszi a terepezést.
 

 

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Honda
NC 750 X ABS! 3doboz!

2 899 999 Ft

Honda
CTX 700 ND ABS DCT 2 doboz! A2 kat. Vezethető!

2 499 999 Ft

Suzuki
AN 400 BURGMAN 1 Doboz!

799 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások