Itt a vége: cseh bajnokság

A csapatbajnokság előtti szombaton a csehországi Prerovban, a bajnokság zárófutamán állt rajthoz rendezték a csah motokroszs bajnokság zárófutamát. Németh Kornél a cseh bajnokság izgalmas véghajrájában, szoros és ádáz küzdelemben mindkét futamban negyedik helyet szerzett, így összesítettben a harmadik helyen zárta a bajnokságot, meglehetősen szoros pontállással. Szvoboda hatodikként zárta a bajnokságot.

Pénteken úgy indult el az utolsó cseh bajnoki versenyére Németh, hogy tudta, nem kicsi a tét, és igazi csata vár majd rá Prerovban: a nagy előnyre szert tett Michek Martin mögött, a második-negyedik helyezettek között a különbség nem volt több nyolc pontnál. Annak ellenére, hogy a verseny hetében kemény edzésbe kezdett Kornél, adódott a kérdés, két komolyabb sérülése mennyire fogja majd őt hátráltatni a küzdelemben. Noha a pálya a csípős hideg miatt helyenként még fagyott volt reggel, a kvalifikáción jól teljesített, és a második legjobb időt motorozta.

„Az első futamban hetediknek tudtam eljönni, és egészen a negyedik helyig jöttem fel. Mivel Michek, aki jelentős előnye miatt már biztos volt a győzelmében, a cél előtt maga elé engedte csapattársát, a bajnokságban negyedik helyen álló Peter Bartost, a második futam előtt egyetlen ponttal vezettem Bartos előtt. Tudtam, hogy minden a második futamon fog múlni, így a motoromon is lecseréltem a teleszkópomat az 52 milliméteresre, és beleadtam apait-anyait!” – emlékezett vissza a második futam előtti lelkiállapotára az immár tizenhétszeres magyar bajnok.

A második futamban Kornél a hatodik helyről startolt és a harmadik helyig sikerült feljönnie, megelőzve Bartost, és másik két versenyzőt is, azonban a huszonötödik perc környékén újból jelentkezett a fájdalom a vállában, így elkezdett lassulni: „Bíztam benne, hogy a futam végéig fogom bírni, de sajnos a sérült vállam egyre jobban kezdett fájni, így nem tudtam a korábbi tempót diktálni. Nagyon csalódott voltam, hogy rajtam kívülálló okok miatt nem tudtam azt nyújtani, amit száz százalékon tudok, és így a bajnokságban be tudott előzni Bartos!”

Bajnoki végeredmény:
1. Micek 296 pont
2. Bartos 257 pont
3. Németh 254 pont
4. Cepelák 242 pont
5. Zerava 238 pont
6.Michalec 188 pont


A kisebb kategóriában Szvoboda Bence volt képviselte a maygar színeket. A qualifikációs futamban az MX2-ben a francia Maillard Boris szerzett elsőséget, aki először nevezett a cseheknél, mögötte a szintén francia Richier Florent, Kulhavy Jozef, Szvoboda Bence és Sukup Marek volt a sorrend.

Az első futamot mindvégig Richier uralta, ám a második helyért ádáz harc dúlt, de az edzés első Maillard technikai probléma miatt visszaesett, ezzel utat nyitva Kulhavynak, Szvoboda pedig a remek harmadik helyen érkezett.

A második menetben is Richier és Kulhavy végzett az élen, de a harmadik helyet Maillard szerezte meg Spicak, Szvoboda és Simko előtt.


A cseh MX2-es OB végelszámolásánál Jozef Kulhavy lett a bajnok, Richier az ezüstérmes (a Petrovicei kihagyott verseny ellenére) a bronznak Sukup Marek örülhetett. A 4. Tomas Simko, 5. Spicak Milan és a 6. Szvoboda Bence lett.
 

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Honda
NC 750 X ABS! 3doboz!

2 899 999 Ft

Honda
CTX 700 ND ABS DCT 2 doboz! A2 kat. Vezethető!

2 499 999 Ft

Suzuki
AN 400 BURGMAN 1 Doboz!

799 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások