Évértékelő: AMA MX 250

Ó mennyire érdektelen volt idén a 250-es kategória! Kiszámítható futamok igazi vezéregyéniségek nélkül. Barcia szenvedett, ahogy az egész Geico Honda társulat, a Pro Circuit Kawasaki meg hülyére nyerte magát, csak az igazán karizmatikus produkció hiányzott az alakulattól. Még Christophe Pourcel is stílusosabban veszített, mint ahogy Dean Wilsonék nyertek. Ken Roczen pont jókor jön a szériának, mert talán egy kis vérátömlesztést ad ennek az igazán bálványozható egyéniségeket nélkülöző 250-es mezőnynek.

1. Dean Wilson (538pont/11 futam-, 3 összetett győzelem)
Most mondjuk azt, hogy egy Pro Circuit Kawasakival nem volt nagy kunszt a bajnoki cím? Dehogynem volt az! A kanadaiból lett skót egész évben ott ólálkodott a dobogó közelében, a zárófutamot törött sajkacsonttal abszolválta, a sebessége lenyűgöző volt, és a szezon hajrájára jöttek az összetett győzelmek is. Ő hibázott a legkevesebbet, így megérdemelten lett bajnok már a záróforduló előtt!


2. Tyla Rattray (472pont/4 futam-, 4 összetett győzelem)
Amerika az nem a vébé. Ha valaki, akkor Tyla Rattray igazán tudja, hiszen a saját bőrén tapasztalja évről-évre. Ez már a harmadik szezonja volt a korábbi MX2-es világbajnoknak az AMA sorozatban, egyre közelebb kerül a bajnoki címhez, de még mindig nem az ő neve van a lista tetején. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a 250-esek között már nem is fogunk találkozni vele. Azt rebesgetik, hogy 450-ezni fog 2012-től a Pro Circuit Kawasakival. Nem tudjuk eldönteni melyik lenne nagyobb meglepetés.


3. Blake Baggett (469ppont/8 futam-, 5 összetett győzelem)
Ha két keréken maradt, nem volt ember, aki megállította volna. Erről tanúskodik a nyolc futamgyőzelme. Igen ám, csakhogy ritkán maradt talpon a Pro Circuit Kawasaki újonca. A tűz mindenesetre ott lobog benne, így akár jövőre már a kategória legjobbja is lehet. Ahogy mondani szokták: egy gyors motorost könnyebb megtanítani talpon maradni, mint egy lassút felgyorsítani.


4. Eli Tomac 314pont
A szezon utolsó harmadáig nem igazán mutatott megfelelő sebességet a tavalyi év újonca, bár favoritként vágott neki 2011-nek. Rossz hír számára, hogy jövőre sem lesz könnyebb a dolga. Sőt! Jön Roczen ugye!


5. Kyle Cunningham 311pont
A nem túl megtisztelő “örök negyedik” címet ragasztották rá idén a szakértők. Való igaz, valami mindig közbejött, ha a dobogóról volt szó. A Pro Circuit csapat fölényét bevállalós stílusával próbálta kompenzálni, ami sajnos ritkán jött be. Hatalmas közhely, de a sportág legszínvonalasabb bajnokságában a legjobb ötben szerepelni ennek ellenére hatalmas elismerés.


6. Gareth Swanepoel (300pont/1 futamgyőzelem)
Southwickben az év meglepetését szállította a már nem is annyira fiatal dél-afrikai az első futamban aratott győzelmével, és talán ez a hatodik helyezés is meglepőnek tűnhet tőle. Túl van már nagyon sok hullámvölgyön Swanepoel, megérdemelné, hogy egy kicsit még sütkérezzen a rivaldafényben.


7. Broc Tickle 253pont
Ha nem ő lenne az idei nyugati szuperkrossz bajnok, és ha nem egy Pro Circuit Kawasaki lenne a feneke alatt túlságosan nem izgatná fel a motokrossz sajtót ez a hetedik helyezés. Na, de tisztában vagyunk ezzel a két nem is annyira elhanyagolható információval. Idén messze elmaradt a csapattársaktól, és akár az év csalódása címet is hazavihetné, ha nem lett volna egy Marvin Musquin a mezőnyben.


8. Alex Martin 213pont
Alex Martin neve Millville óta csenghet többünknek ismerősen. A semmiből egyszer csak ott találta magát az élmezőnyben, majdnem a dobogót is elcsípte, a legjobb hondás volt azon a hétvégén. Úgy könnyű, ha a családja birtokában van a pálya, nem igaz? Azért ennél több is kellett, hogy legjobb privátként a nyolcadik legyen a végelszámolásnál!


9. Martin Davalos 213pont
Az ecuadori srác évek óta hajszolja a sikert a 250-esek között, megjárt már számos gyári és félgyári csapatot, tehetségét mégsem sikerült ezidáig készpénzre váltani. Unadillában szó szerint a fogát is otthagyta, ez a kilencedik hely azonban nem biztos, hogy elég fájdalomcsillapítónak.


10. Darryn Durham 195pont
High Pointon sokáig vezette a mezőnyt, majd szállított még pár figyelemre méltó eredményt, de a szezon vége felé elmaradtak a fényes sikerek. Ez azonban elegendőnek bizonyult Mitch Payton számára, hogy jövőre leigazolja csikócsapatába. Durham ideje most jött le igazán!

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Honda
NC 750 X ABS! 3doboz!

2 899 999 Ft

Honda
CTX 700 ND ABS DCT 2 doboz! A2 kat. Vezethető!

2 499 999 Ft

Suzuki
AN 400 BURGMAN 1 Doboz!

799 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások