Amerikai pénz a magyar motorhoz

Huszonnyolc millió dolláros megállapodást kötött az elektromos motorkerékpárjairól ismert oregoni Brammo, a világ egyik legnagyobb szabadidős járműveket gyártó cégével, a Polarissal. A két vállalat sajtóközleményéből kiderül, céljuk, hogy a jövőben együtt fejlesszenek hajtási megoldásokat két- és négykerekű motorokhoz, illetve motoros szánokhoz. A Brammo közleményében említik a Enertia és Enertia Plus modellek sárvári gyártását is, amely szeptember óta zajlik a Flextronics üzemében. Az oregoni cég megerősítette szándékát, hogy a néhány éven belül piacra dob egy száz mérföldnél nagyobb hatótávolságú sportmotort, amelyet természetesen szintén villanymotor hajt majd.

A Polaris döntéshozóit a Brammo akkumulátortechnológiája, és jelenlegi utcai típusaiba, illetve a TTXGP-n induló versenymotorjába épített vezérlési rendszere, valamint villanymotorjainak jövőbe mutató megoldásai győzték meg. Biztosak lehetünk abban, hogy a következő évek Polaris, illetve akár Victory modelljeinek némelyikében is viszontlátjuk majd ezeket, illetve, hogy a Polaris befektetése nyomán új lendületet kap a Brammo fejlődése.

Korábbi interjúnkban a cég kereskedelmi igazgatója arról beszélt, hogy már a jövő évben megkezdik az európai dílerhálózat szervezését, és a sárváron készülő elektromos motorkerékpárok forgalmazását. Úgy tűnik most már semmi sem állhat az alternatív hajtású motorkerékpárok elterjedésének útjába.

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Suzuki
DL 650 V-STROM

849 000 Ft

Yamaha
FZ 6 S S2

899 000 Ft

Suzuki
GSR 750

1 499 000 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások