A bohócok a rendőrnél is jobbak

Venezuela autósainak, motorosainak, gyalogosainak nem erősségük a szabályok betartása. Megy mindenki, ahogy gondolja: bár autóból kevés jár a járdán, motorból annál több, a gyalogosok viszont az úttesten halálszlalomoznak, ahelyett, hogy elmennének a legközelebbi gyalogátkelőig – igaz, az sem életbiztosítás.

Az egyirányú utcák gyakorlatilag kétirányúak, a motorosoknak mindenképp. Van, hogy családostul, hármasban száguldoznak, maguk közé bepréselve a kisgyereket. Sok autós tolat az autósztrádán, ha eltéveszt egy lehajtót.

A főváros polgármestere, Carlos Ocariz követve a kolumbiai példát, 120 pantomimest küldött az utcákra, hogy megpróbálják mutogatással civilizáltabb viselkedésre késztetni a közlekedőket. Kolumbiában Bogotá lakosai kaptak hasonló műsort szigorú rendőri fellépéssel kombinálva: a kezdeményezés sikeres volt.

Caracasban a közlekedés a bogotáinál is zűrzavarosabb. A pantomimkommandó kiképzője bízik abban, hogy a módszer beválik, de tisztában van vele, a változás nem megy egyik napról a másikra. Vajon kéne ilyen Budapestre is?

« Összes hír

Hozzászólások

Új hozzászólás írása

Kérjük jelentkezzen be, vagy ha nem rendelkezik hozzáféréssel regisztrálja magát!

Bejelentkezés / Regisztráció

Facebook - Like now!

Akciófigyelő

Add meg az e-mail címed, hogy mindig értesülhess a legjobb ajánlatainkról, akcióinkról!
E-mail cím:

Utoljára feltöltött motorok

Suzuki
SV 650 S

699 999 Ft

Yamaha
YP 400 Majesty

619 999 Ft

Ducati
Monster 1000 S2R

1 499 999 Ft

A nap képei

A Motorcenter

A nap videói

Motocross

Hayabusa

Gyorsulás rendőrnek beintéssel

Friss fórum hozzászólások